bassetcottage.blogg.se

Här samsas vardagliga krönikor med deckartips, budgettips och funderingar kring vad som egentligen är ett rikt liv. Välkommen!

Vårvintervackert

Publicerad 2017-02-26 17:18:00 i Deckare och annat läsvärt, Elsa, Laga vegetariskt, Ms M funderar, Te, Trivsel och trevnad,

”Ja, det är våren, ja, det är våren, som har kommit igen och med den kärleken...!”, hördes en mäktig mansstämma, ackompanjerad av umpa umpa-musik, dåna från samlingssalen på mammas äldreboende, när jag i helgen efter ett besök var på väg ut genom porten och mot cykelstället.

Jag tycker verkligen det är toppen att de gamla får njuta av levande musik varje helg och ibland oftare än så.Ljuset har återvänt och det är vårvintervackert här hos oss. Elsa och jag har premiärdruckit vårt P G Tips utomhus, promenerat i det härliga vädret och drömt oss iväg till Shetland en stund ute i vårsolen. Ljuvligt, ljuvligt.Finns det egentligen någon bättre årstid än vårvintern? När sol möter snö och det drippdroppar från taken och allt det bländande snövita reflekteras mot en himmel som är blåare än blå. Blått. Hoppets färg, men också vemodets – som om vårvinterkvällarna övergår i ett blekt och melankoliskt skymningsljus. Blå timmen – l´heure bleue...Nu har vi sportlov här. Ja, som gammal avdankad lärare så delar jag ju fortfarande upp året efter loven. Det går liksom av bara farten. Old habits die hard. Sportlov. Påsklov. Sommarlov. Höstlov. Jullov... Korrekt suffix ska väl rätteligen för min del numera vara -ledighet, eller -semester. Men det där lovet ligger ju så bra i munnen och slinker ut ändå, som den naturligaste sak i världen, när man minst anar det.Jag kommer omväxlande att under veckan jobba på plats och jobba hemma. Vilken förmån att ibland kunna göra det senare. Ms M är urtypen för en hemmajobbare. Ett mysigt och lantligt beläget hem, ett fritt och kreativt ensamjobb – och så en eller flera fyrfota vänner som sällskap. Lägga upp mitt arbete och mina dagar så som jag själv vill. Det är själva sinnebilden för frihet för mig och ett sådant arbetsliv skulle jag ha varit som klippt och skuren för.Veckan bjuder också på några efterlängtade bonusar i form av loppisrunda, sushilunch på favoritstället med Mr C samt lunch här hemma i B C med en god vän. ”Low carb”, har jag noterat i min kalender, för det är vad den goda vännen går på just nu -- förut var det visst 5:2 och dessförinnan Cambridge-metoden... Vi får se vad jag kan hitta på, men gratinerade auberginerullar med halloumi i tomatsås är ju både jättegott och kolhydratsnålt...Fortfarande lite matt och svag efter förkylningen, med rosslande och pipande luftrör och en hosta som inte är att leka med. Men vårsolen, som snart lockar fram säsongens första, yrvakna små blomansikten i rabatterna, ska väl förhoppningsvis även få Ms M att – om inte blomma och prunka – så åtminstone spira en liten smula. Och på onsdag går vi in i vårmånaden mars... En av årets allra bästa, enligt Ms M´s förmenande.

"Ja, det är våren, ja, det är våren...!", gnolar Elsa och jag och önskar er en fin vårvintervecka!

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

bassetcottage

Ms M är en mystisk dam med hund och hus. Att hon gillar att skriva, läsa deckare, laga vegetariskt och leva enkelt är däremot ingen hemlighet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela