bassetcottage.blogg.se

Här samsas vardagliga krönikor med deckartips, budgettips och funderingar kring vad som egentligen är ett rikt liv. Välkommen!

Sommar i november?

Publicerad 2016-10-30 16:37:00 i Budgettips, Deckare och annat läsvärt, Djurvänligt, Elsa, Trivsel och trevnad,

Ur led är tiden!”
William Shakespeare: ”Hamlet”.

 

Är månne tiden ur led? Ja, man kan ju undra. När pelargonerna på fönsterbrädan fortfarande prunkar och blommar näst intill som om det vore juli och akleja och stjärnflocka oförtrutet producerar nya knoppar ute i rabatterna. När det är nästan november!

Det blir onekligen en lite märklig kombo. Sommarblommor som snart får samsas med julblommor. Men inte mig emot.Ja, vore det inte för det kompakta mörker som sänker sig allt tidigare om kvällarna, så skulle man ju rentav kunna inbilla sig att det fortfarande närapå var sommar – eller åtminstone vår... Svindlande tanke! Den ljusa årstiden känns ju på ett sätt redan så oändligt långt borta. Fast Elsa och jag såg faktiskt en myra i vårt kök idag... Ett vårtecken så gott som något!Något som förhöjer mysfaktorn hos oss här i Basset Cottage rejält under mörka höstkvällar är de blockljus med en liten ledlampa som ser ut som en riktig, flämtande ljuslåga. Ljusen finns i alla prisklasser – från flera hundra kr styck(!) och ner till de tjugo kronor som jag betalade för mina blockljus som jag hittade på Rusta. Är supernöjd med dem och tycker att de ser helt OK ut. Jag menar, fejk är ju alltid fejk. Hur man än vrider och vänder på det. Så vad som motiverar den gigantiska prisskillnaden ljusen emellan vet jag egentligen inte. Mina ljus är överdragna med något stearinliknande material och drivs med tre stycken AAA-batterier. De har ingen timer och är avsedda för inomhusbruk.Hittade en utomhusvariant till ljuslyktan ute på bron också. Det blir sällan av att man tänder den annars– i alla fall inte till vardags. Tjugofem kronor gav jag för mitt ljus som jag hittade på Jysk – ett riktigt kap, med andra ord. Ljuset, som drivs med två stycken AA-batterier, är försett med timer och välkomnar nu med ett varmt och hemtrevligt sken, Ms M varje eftermiddag.Riktiga stearinljus i all ära – och Ms M älskar ju att frossa i dessa – men fejkljusen har onekligen sina fördelar. Det är så trevligt att kunna lämna ”levande” ljus tända lite varstans runtom i huset – på bord, i fönster och i lyktor – och helt ofarligt om man glömmer att släcka, innan man som Ms M kollapsar i soffan och snabbt når ett tillstånd av djup medvetslöshet. Ingen risk heller att lilla Elsa bränner sig på sin söta och blöta nos. Har även köpt ett par ljus till min gamla mamma och ett till jobbet. Skönt att slippa undra om man kom ihåg att släcka vid arbetsdagens slut och i värsta fall vara tvungen att åka tillbaka...Varmt och gosigt inomhus med luftvärmepump, ljus och te, men när Elsa och jag ska ut på promenad så åker förstås både vantar och strumpbyxor på. Hittade ett par fina, mönstrade vardagsvantar på Rusta för endast 29 kr och tog två par, samt tre stycken varma svarta tights för en hundralapp. Perfekta att ha till kjol vintertid tillsammans med stövlar – och inga djur har behövt lida för att vi ska hålla oss varma, konstaterar Elsa och jag belåtet.

Dessutom fick jag, av en god vän, som läst min blogg om konstskinn för en tid sedan, inte mindre än två par jättefina varmfodrade svarta handskar från Dollarstore -- en affär som vi inom parentes sagt inte har här hos oss -- med posten. Så himla snällt och Ms M blev jätteglad!

Mörka hösttider är givetvis lika med deckartider här i Basset Cottage och överst i högen på mitt nattygsbord ligger just nu Helene Tursten, Peter Robinson och Sharon Bolton. De två sistnämnda är karameller som jag nog väljer att suga riktigt länge på. Kanske fram till jul, eller så...
Kortvecka för Ms M nästa vecka och sedan väntar ett litet äventyr... Roligt -- men ganska pirrigt och som alltid svårt att lämna den kära Elsa, även om det endast är för några få dagar.
 
Elsa och jag önskar alla en fin början på den nya veckan!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

bassetcottage

Ms M är en mystisk dam med hund och hus. Att hon gillar att skriva, läsa deckare, laga vegetariskt och leva enkelt är däremot ingen hemlighet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela