bassetcottage.blogg.se

Här samsas vardagliga krönikor med deckartips, budgettips och funderingar kring vad som egentligen är ett rikt liv. Välkommen!

Det är advent

Publicerad 2015-11-29 17:03:00 i Trivsel och trevnad,

 

Det susar genom livets strid
En fläkt av himmelrikets frid,
En kör av harpotoner.
En aning fyller varje bröst,
Och stilla ljuder Andens röst
I jordens alla zoner:
O mänsklighet, ställ dörrn på glänt;
Det är advent, det är advent!

Psalm 109.

 

Idag har vi tänt det första ljuset i vår vita adventsljusstake av porslin här i Basset Cottage. Längre än så har vi inte kommit. Jo, jag har bytt ut ljungen på förstukvisten mot en jättebukett med tallris, som jag samlade ihop när Elsa och jag var ute i skogen. Det får räcka så länge.

En gråmulen första advent har det varit här, med snöblandat regn. Jag trotsade vädret och cyklade iväg till mamma och gjorde adventsfint i hennes lilla lägenhet på äldreboendet. Plockade mossa och lingonris på vägen dit och hade med mig nytvättade och nystrukna jullöpare i rött och vitt. Den gamla röda trearmade ljusstaken i trä åkte fram, liksom halmkronan, lingonriskransen, adventslådan i hamrad mässing, elljusstaken, den lilla julgransljuskronan i svart smide som hängs upp i fönstret med bomullsband och de små trätomtarna från Hemslöjden. Det mesta har hängt med så länge jag kan minnas.

Verkligt fint blev det. Mamma var så nöjd - och det var även jag. Dröjde mig kvar en lång stund värmen, ljuset och allt det adventsvackra på äldreboendet innan jag åter trampade hem i det råa och ruggiga vädret - till hemmets lugna vrå och den troget väntande Elsa.

Nu plockar vi undan lite och tar det lugnt, efter en i alla avseenden mysig helg - och imorgon stundar åter en ny arbetsdag.

Elsa och jag önskar dig en fin adventsvecka.

Hälsar

Ms M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om

Min profilbild

bassetcottage

Ms M är en mystisk dam med hund och hus. Att hon gillar att skriva, läsa deckare, laga vegetariskt och leva enkelt är däremot ingen hemlighet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela