bassetcottage.blogg.se

Här samsas vardagliga krönikor med deckartips, budgettips och funderingar kring vad som egentligen är ett rikt liv. Välkommen!

Sunday Dinner

Publicerad 2016-02-27 17:07:00 i Laga vegetariskt,

För några veckor sedan lagade Elsa och jag en quornfärslimpa med traditionella tillbehör. Vi blev själva förvånade över hur fantastiskt gott det blev. Snabbt och lätt var det också - vilket är ett krav när vi står vid grytorna.

Tyvärr hann jag inte föreviga härligheten med kameran, då det hunnit bli alltför mörkt. Men jag kan lova att allt tog sig mycket dekorativ ut på mina turkosblå tallrikar och både smakade och såg ut precis som en riktig gammaldags Sunday Dinner.Receptet ska jag i alla fall dela med mig av. När jag gjorde den åt vi - två personer - upp allt. Ja, tre då, om vi räknar med Elsa... Så är man fler är det nog bäst att dubbla och göra två formar.

Det här behöver man...

Quornfärslimpa

1 påse quorn (320 g)

1 gul lök

2 dl brödsmulor

2 ekologiska ägg

1 grovt riven morot

Ett par vitlöksklyftor

Salvia (eller annan örtkrydda)

Svartpeppar

Salt

Lite Tabasco eller Worcestersås

Dijonsenap

1 msk soja

1 grönsaksbuljongtärning plus 2 dl vatten

...och så här gör man:Finhacka löken och fräs den tillsammans med vitlöken och den rivna moroten. Tillsätt buljongtärningen, utrörd i kokande vatten. Blanda i quornfärsen och rör om. Tillsätt kryddorna - efter behag. Smaka dig fram till önskad styrka, men tänk på att quorn i sig är i det närmaste helt smaklöst, så det behövs lite sting. Tillsätt det smulade brödet. Jag tog mörkt surdegsbröd, men även annat bröd går bra. Rör till sist i de uppvispade äggen, men spara gärna en liten aning av äggsmeten till att pensla quornlimpan med. Grädda i en smord avlång form i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 min, tills limpan har fått fin färg.

Servera med ugnsstekta potatisklyftor, svampsås och lättkokt, färsk broccoli. Limpan behöver inte stjälpas upp, utan kan skäras direkt ur formen.Sist - men inte minst väsentligt. Det här är mat som man kan njuta med gott samvete. För inga djur har behövt lida för att vi ska kunna tillaga den här måltiden”.

Bon appetit!

Hälsar Ms M och Elsa

Om

Min profilbild

bassetcottage

Ms M är en mystisk dam med hund och hus. Att hon gillar att skriva, läsa deckare, laga vegetariskt och leva enkelt är däremot ingen hemlighet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela