bassetcottage.blogg.se

Här samsas vardagliga krönikor med deckartips, budgettips och funderingar kring vad som egentligen är ett rikt liv. Välkommen!

Ris och ros...

Publicerad 2016-04-26 10:33:00 i Blommor och trädgård, Elsa, Ms M funderar, Te, Trivsel och trevnad,

Nja, kanske inte precis ros. Men pelargoner, penséer och så det knoppande blåbärsriset, förstås.

I dagarna köpte jag mina första pelargoner för säsongen här i min lokala matbutik. Fyra stycken för en hundralapp. Har kastat många av de gamla, som hade så många år på nacken att de i det närmaste förvandlats till förvedade och mycket sparsamt blommande miniträd.

Har placerat ut pelargonerna, med sina vita och skira små blommor, lite varstans i huset och är så nöjd med resultatet. De ger en alldeles extra lantlig, somrig, rustik och bonnig känsla åt rummen – och den stilen känner vi oss ju bekväma med, Elsa och jag.

Jag blir stressad av alltför mycket färg omkring mig och föredrar vita pelargoner inomhus. Utomhus däremot får det gärna vara lite kulör, men pelargoner trivs, precis som Elsa och jag, fortfarande bäst inomhus, så de rosa får vänta i affären ännu ett tag.

Penséerna har dock tagit plats ute på bron, som vi säger i Norrland. Små näpna och söta violblå. De ser rätt ömtåliga ut, men skenet bedrar. Dessa små nätta varelser pallar för det mesta. Härdiga som få och räds inte några kallgrader.

Jodå, jag har varit ute lite i trädgården i helgen och fått en del gjort. Men inte så mycket, för solglimtarna till trots, så har det blåst så isande vindar att jag ibland trott mig befinna mig på kalfjället... Brrrr...

Elsa gjorde mig sällskap ibland och låg en stund i solen, för att sedan gå in igen – och så höll hon på mest hela tiden.

Skönt, tyckte vi båda att det var att få komma in i värmen igen. Dricka te ur blommiga koppar och äta rutor av mörk choklad med en klick ekologiskt jordnötssmör ovanpå, för att återställa blodsockernivån och fylla på med ny energi... Fast Elsa får förstås nöja sig med enbart jordnötssmöret – mörk choklad är ju livsfarligt för de fyrbenta. Istället händer det att hon njuter sitt jordnötssmör tillsammans med en riskaka, som hon älskar.

I helgen fick jag också ett riktigt städryck och började systematiskt gå igenom garderober och lådor, sorterade, rensade och SLÄNGDE t o m en massa saker! Så skönt att bli av med gammalt skräp som ändå inte används.

Några turer till återvinningsstationen med papper och burkar blev det också. Bra att hålla efter lite, så att högarna inte växer sig till berg.

Elsa iaktog mig förvånat och undrade väl var i all sin dar min energi kom ifrån. Ja, det kan man ju fråga sig, men bättre att inte grubbla så mycket över det, utan istället bara tacka och ta emot när oväntade krafter plötsligt kommer som en skänk från ovan.

Själv var Elsa inte intresserad av att gallra, men följde hela tiden noga mina förehavande från sin strategiskt placerade korg -- med ena ögat vaksamt på glänt. ”Rör inte mina grejer!, tyckte jag mig kunna urskilja som ett svagt morrande mellan snarkningar och pustanden.

Nu rullar veckan på och den kommande helgen ser vi faktiskt inte alls fram emot. Valborgsmässoafton på lördag. Inte fullt så illa som Nyårsafton, får man hoppas, men näst intill. Ja, vi pratar alltså om raketer och smällare, korkade människor och en livrädd hund. Jag vet inte hur det kommer att gå. Men planen är att Elsa och jag barrikaderar oss på andra våningen, i vårt filmrum, som vetter åt det håll där det normalt inte skjuts några raketer.Vi fäller ner persiennerna, täcker för fönstren, sätter på hög musik och bäddar åt oss i soffan. Där stannar vi hela kvällen och hela natten – äter och dricker något gott och tittar på något intressant. Just nu ägnar vi oss mest åt maratonkonsumtion av dokumentärer av olika slag på Youtube – framför allt sådana som handlar om de ofattbart vidriga förhållanden som råder för hyresgäster i gamla slitna engelska kommunala bostäder, sk council houses. Vi har lite udda intressen, Elsa och jag...Normalt är Valborgsmäss en jättehärlig högtid, tycker jag, med brasa, manskör, vårens ankomst och det ena med det andra. Elsa och jag hoppas att er sista april blir lugn och trevlig – och överlever vi det här med förståndet i behåll, så hörs vi snart igen!

Hälsar

Ms M och Elsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Om

Min profilbild

bassetcottage

Ms M är en mystisk dam med hund och hus. Att hon gillar att skriva, läsa deckare, laga vegetariskt och leva enkelt är däremot ingen hemlighet.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela