Sunday Dinner

Tyvärr hann jag inte föreviga härligheten med kameran, då det hunnit bli alltför mörkt. Men jag kan lova att allt tog sig mycket dekorativ ut på mina turkosblå tallrikar och både smakade och såg ut precis som en riktig gammaldags Sunday Dinner.Receptet ska jag i alla fall dela med mig av. När jag gjorde den åt vi - två personer - upp allt. Ja, tre då, om vi räknar med Elsa... Så är man fler är det nog bäst att dubbla och göra två formar.
Det här behöver man...
Quornfärslimpa
1 påse quorn (320 g)
1 gul lök
2 dl brödsmulor
2 ekologiska ägg
1 grovt riven morot
Ett par vitlöksklyftor
Salvia (eller annan örtkrydda)
Svartpeppar
Salt
Lite Tabasco eller Worcestersås
Dijonsenap
1 msk soja
1 grönsaksbuljongtärning plus 2 dl vatten
...och så här gör man:Finhacka löken och fräs den tillsammans med vitlöken och den rivna moroten. Tillsätt buljongtärningen, utrörd i kokande vatten. Blanda i quornfärsen och rör om. Tillsätt kryddorna - efter behag. Smaka dig fram till önskad styrka, men tänk på att quorn i sig är i det närmaste helt smaklöst, så det behövs lite sting. Tillsätt det smulade brödet. Jag tog mörkt surdegsbröd, men även annat bröd går bra. Rör till sist i de uppvispade äggen, men spara gärna en liten aning av äggsmeten till att pensla quornlimpan med. Grädda i en smord avlång form i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 min, tills limpan har fått fin färg.
Servera med ugnsstekta potatisklyftor, svampsås och lättkokt, färsk broccoli. Limpan behöver inte stjälpas upp, utan kan skäras direkt ur formen.Sist - men inte minst väsentligt. Det här är mat som man kan njuta med gott samvete. För inga djur har behövt lida för att vi ska kunna tillaga den här måltiden”.
Bon appetit!
Hälsar Ms M och Elsa